“Fusse’s egen øl” – vores nye indian pale ale øl brygget på kærlighed til skovshoved

Vi byder på vores helt egen Indian Pale Ale
Når vi åbner for det helt nye Halgodt, og for sæsonen 2023, så bliver det også med en helt ny øl i vores ølsortiment. Vi udvider nemlig vores sortiment af egne øl med et helt nyt familiemedlem.

Vores eget ølsortiment består af vores Skovserøl & Havskum, begge pilsnerøl. Nu får de to øl et nyt familiemedlem i 2023 sæsonen, når vi i samarbejde med den lokalt bosiddende brygger, Morten Lundsbak Valentin, der er ejer af AmagerBryghus, udvider sortimentet med en sommerfrisk og smagfuld Indian Pale Ale (IPA) .

Vi har længe ønsket os, at have en IPA i vores sortiment af egne øl, og vi kan ikke forestille os en bedre anledning til, at lancerer en helt ny øl, en IPA, end åbningen af det helt nye Halgodt.

Navngivet efter en markant Skovser personlighed
“Fusses egen øl” er navngivet efter en person med en betydningsfuld fortid i vores lille lokalområde i Skovshoved.

Navngivet efter Niels Henrik Hansen (FUSSE), født i Skovshoved 16. marts 1929 – død i Skovshoved, 2. marts 1979.

Niels Henrik Hansen blev også kaldet “Fusse” blandt venner, og i lokalområdet Skovshoved, hvor han var en kendt skikkelse. Fusse boede i Skovshoved, på “Fusse strædet” som er opkaldt efter ham. Fusse’s familiebaggrund i Skovshoved går helt tilbage til de første fiskere der bosatte sig i fiskelejet i Skovshoved.

Som 16 årig startede Fusse i sangforeningen, Øresund. En sangforening han senere blev formand for, og var en samlende skikkelse i. Sangforeningen mødtes ugentlig på kroen ved Skovshoved hotel eller på Café Øresund i Skovshoved. Her sang man både kendte og egne viser. Blandt egne viser var specielt viserne, “Når man har fået en lille én, får man lyst til at synge” og “Vov, vov vi er de raske hunde” samt “Kykeliky lad hønen gå” blandt det faste repertoire når sangforeningen mødtes til sang og hygge, og ikke mindst til nydelse af øl.

Sangforeningen bestod af lokale personligheder med tilknytning til Skovshoved. Blandt de andre markante skikkelser og medlemmer af foreningen fandtes, “Ole Sild”, “Jens Dørbrækker”, “Tavse Johan”, “Tolder Emil”, “Barber Linnemann” og “Nicolai” som bedst var kendt under hans virkelige navn: Kurt Nielsen, den tidligere fodboldspiller og herrelandsholdstræner i fodbold.

Men også “Basse” er værd, at nævne som medlem af sangforeningen. Basse var bror til Fusse, og så var han gift med Anni. Anni der havde havnegrillen og ishuset i Skovshoved havn i mange år. Deres søn, Allan Mehl Hansen, har de sidste tre år stået for, at arrangere den årlige Oktoberfest på Halgodt.

Fusse havde det musikalske gen fra sin far. Theodor hed hans far, og han optrådte i cirkus i mange år. Der optrådte han blandt andet med et nummer hvor han spillede på flaske. I cirkus blev Theodor kaldt og kendt som “Mr. Tjott”. Faktisk så kendt, at en gren af hans familie senere blev “Tjotterne”. Vores havnefoged i Skovshoved havn, Jesper Tjott, er en del af den gren, og har altså også en familiemæssig sammenhæng til Fusse & Theodors familie.

Fusse var gift med Irene Margrethe Hansen, og sammen havde de datteren Linda Hansen, og sønnen Flemming Hansen. Flemming, også kaldet “Gamle” blandt venner og i Skovshoved, er i dag af mange trofast besøgende gæster på Halgodt, bedst kendt som Mr. Halgodt. Flemming er afbilledet herunder.

Flemming Hansen er bedre kendt som Mr. Halgodt. Siden 2018 har Flemming været med til at skabe Halgodt som vores lokale forsamlingshus i Skovshoved.

Fusse lægger altså navn til vores nye IPA øl med “Fusse’s egen øl”, og bliver samtidig en del af vores nye “Wall of Fame” hvor billedet af Fusse hænges op på væggen i vores nye “Captains Quarter” som er et rum i den helt nye Halgodt bygning.

At Fusse lægger navn til vores nye øl er ikke alene naturligt, grundet hans historie og betydning i lokalområdet Skovshoved, men også fordi, at han var formand i sangforeningen, Øresund, hvis omdrejningspunkt udover at synge, netop var at drikke og nyde øl.

Morten Ingemann har lavet stregen til vores øl.
Label til vores nye øl er tegnet af vores lokale super tegner, Morten Ingemann. Det er med kæmpe stolthed, og ikke mindst stor glæde, at Morten Ingemann, som vi betragter som en af Danmarks bedste tegnere, har lagt streg til vores nye Halgodt øl.

Morten Ingemann er bosiddende i Skovshoved, og en kendt personlighed i vores lokalsamfund. Morten Ingemann som af mange nok bedst er kendt som tegneren bag Ekstra Bladets “striben” som Ekstra Bladet siden 2004 har publiceret. Morten Ingemann er også tegneren bag “Årets nytårstorsk”.

Med udgangspunkt i et billede af Fusse har Morten Ingemann tegnet Fusse stående på kajen ved Halgodt på Skovshoved havn. Og helt i Fusse’s egen festlige personlighed og ånd, er Fusse på tegningen omgivet af dagens fangst af fisk på kajen, havmåge, og så selvfølgelig “Fusse’s egen øl” i hånden.

Vi glæder os til at byde på “Fusse’s egen øl” når det helt nye Halgodt snart åbner.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Skriv et svar

Betaling
HALGODT modtager betaling med Dankort/VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, Mastercard og JCB. Betaling vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes.

Alle beløb er i DKK. Danske kroner og er incl. moms.

HALGODT bruger en godkendt betalingsserver, der krypterer alle dine kortoplysninger med SSL (Secure Socket Layer) protokol. Det betyder, at man ikke kan aflæse dine informationer.

Levering
HALGODT leverer på alle hverdage, med ordre indgået inden kl. 12.00

NOTE: Her skrives jeres egne leveringsformer og betingelser!

Reklamationsret
Der gives 2 års reklamationsret i henhold til købeloven. Vores reklamationsret gælder for fejl i materiale og/eller fabrikation.

Reklamationen gælder ikke fejl eller skader begået ved forkert betjening af produktet / ydelsen.

HALGODT vil dække returneringsomkostninger i et rimeligt omfang.

Ved returnering
Rettes henvendelse til og reklamationer sendes til:

HALGODT
Skovshoved Havn 14
2920 Charlottenlund

kontakt@halgodt.dk

Der modtages ikke pakker sendt på efterkrav.

Refusion
Hvis der er aftalt refusion, så bedes I sende jeres bankoplysninger, så vi kan overføre det aftalte beløb.

Fortrydelsesret
Der gives 14 dages fuld returret på varer købt i vores Webshop.
Perioden regnes fra den dag, hvor du modtager ordren.

Returneringsomkostninger skal du selv afholde.

Fortrydelse skal anmeldes til os senest 14 efter købet og fra fortrydelsen skal I senest 14 dage efter returnere forsendelsen.

Meddelelsen skal gives pr. mail på info@halgodt.dk I meddelelsen skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan også vælge at benytte vores standard fortrydelsesformular og sende med retur.

Varens stand, når du sender den retur
Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Klagemuligheder – oversigt og links:
Har du en klage over et produkt, købt i vores Webshop, kan der sendes en klage til:

Center for Klageløsning
Nævnenes Hus, Toldboden 2
8800 Viborg

Du kan klage til Center for Klageløsning via Klageportalen for Nævnenes Hus: https://kpo.naevneneshus.dk/

Hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land, kan du angive din klage i EU Kommissionens online klageplatform.

Platformen findes her: http://ec.europa.eu/odr
Angiver du en klage her, skal du oplyse vores E-mail adresse: info@skovsersup.dk